• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • dark
  • light
  • leftlayout
  • rightlayout
Е-мейл Печат ПДФ
ПРАВИЛА
ЗА ИГРА НА КОРТОВЕТЕ НА ТЕНИС КЛУБ „ПЛЕВЕН – 90”

1. В сградата на клуба, както и по всички кортове се следи за добрият ред и чистотата. Спазването на установеният в клуба ред и правила е задължително за всеки на територията на клуба.
2. Кортовете са на разположение всеки ден от 8,00 до 21,00 часа. За реда на тях отговаря дежурния на смяна.
3. Играещите влизат за игра на корта в подходящо спортно облекло за тенис – маратонки, панталонки, а след 17,00 часа задължително с фланелка (тениска), а при по-хладно време анцунг.
4. Колелета и мотопеди се оставят на определените за целта места. Кучета се допускат само с каишка, водени от собственика.
5. Абсолютно е недопустимо вдигането на шум на корта и употребата на нецензурни изрази, уронващи престижа на спорта, пречещи  на играта на останалите. Хвърляне на ракети, удряне на мрежите и предпазните мрежи не е желателно.
6. Цените за ползване на тенис-кортовете са определени съгласно решение на УС и са задължителни за всички. Заплащането става предварително, за което се издава квитанция и билет от дежурния на кортовете.
7. Притежателите на абонаментни карти имат право на 55 мин. Игра „сингъл” и 1 ч. и 15 мин. на „двойки”.
8. Времето за игра единично е 55 мин., двойки 1 ч. и 15 мин.
9. В случай, че всички кортове са заети, чакащите влизат на този корт, който желаят по реда на пристигането и заявяването при дежурния. Включват се според готовността си за игра. Ако желаещите са много, желателно е да се играе на двойки. След 17,00 часа при наличието на много чакащи се играе само 1 час „сингъл” и 1 ч. и 15 мин. На двойки. При липса на чакащи, кортовете могат да се ползват и повече време срещу съответното заплащане.
10. Тренировъчна дейност се извършва само от лицензирани треньори и одобрени от УС съгласно задължителен график на тренировки. Тренировъчен процес се извършва до 19:00 часа на определените за целта кортове.  След този час треноровки се провеждат ако има свободни кортове и няма чакащи за игра.
11. Абсолютно недопостима е намеса под каквато и да е форма от страна на външни лица по време на пренировките, провеждани от треньорите в клуба.
12. За фирми, които са резервирали корт през целия сезон, резервацията се отбелязва на таблото. Ползването на корта при отсъствие на абоната от други любители става само след заплащане при дежурния на смяна.
13. Право за поставяне на съобщения, календари, информационен бюлетин, рекламни материали и др., които касаят членовете на клуба и любителите на тениса става след решение на УС на ТК „Плевен – 90”.
14. Провеждане на турнири, оповестяване на наредби за тях става съгласно утвърдения спортен календар на УС. Провеждането на турнири, които не са включени в спортния календар става САМО с решение на УС на клуба и се провеждат от упълномощени от него длъжностни лица.
15. При провеждане международни и държавни турнири поради забавяне на програмата, лоши атмосферни условия, продължителност на срещите и др. Ползването на кортовете от любители и абонати ще става при първа възможност.
16. За да играем на добри кортове, след игра членовете на клуба и ползващите кортове задължително подравняват с гребла и минават с четка корта. При отказ от тях са задължени да платят допълнителна такса от 2 лв.
17. Ползването на кортовете извън работно време и когато са заключени при и след лошо време, дъжд и силен вятър е забранено. Нарушителите няма да бъдат допускани да играят на кортовете докато не са годни за игра.
18. Резервация на кортове става най-малко 3 часа преди желания час и се заплаща съгласно таксата одобрена от УС на клуба.
УС на ТК „ПЛЕВЕН – 90” очаква, че всеки ще спазва тези правила и ще допринася да ни бъде приятно и полезно когато сме на територията на тенис – комплекса.

Председател: Д-р Красимир Трифонов